Handtekeningenactie 13 april 2019

Overal ter wereld worden mensenrechtenactivisten vervolgd. Amnesty protesteert hiertegen. U kunt daarbij regelmatig helpen door uw handtekening onder een petitie te zetten. Voor u een kleine moeite, voor de activisten een grote steun!

Op zaterdag 13 april 2019 stond ons Amnesty-team weer in de Nieuwe Bibliotheek in Almere-stad om handtekeningen te verzamelen voor twee petities.

Eén petitie vraagt om de Turkse ‘Zaterdagmoeders’ weer toe te laten op het Galatasarayplein in Istanbul en onderzoek te eisen naar de verdwijning van honderden vooral Koerdische mannen. In augustus 2018 werden de vrouwen hardhandig verwijderd van het plein. Voor de Zaterdagmoeders werden 85 handtekeningen opgehaald.

De tweede petitie vraagt om onderzoek naar de dood van LHBTI-activist Zak Kostopoulos in Athene. Hij werd op 21 september 2018 in elkaar geslagen door twee mannen. De politie kwam hem niet te hulp maar arresteerde hem. Zak Kostopoulos overleed aan zijn verwondingen. Voor hem werden 70 handtekeningen opgehaald.

Dank aan alle ondertekenaars!